Abdullah Demircioğlu Kimdir?

Gelecek Önünüzde Keşfedilmeye Hazır
Abdullah Demircioğlu'nun kısa öz geçmişi şu şekildedir.

1949 yılında, Trabzon’un Maçka ilçesinde Dünyaya geldi. 1972 yılında, Kayseri Yüksek İslâm Enstitüsü’nden (şuan ki adı ile Erciyes İlâhiyat Fakültesi’nden) mezun oldu.
Daha sonra İstanbul-Haseki Eğitim merkezinde, İslâmî ilimler alanındaki ihtisas kursunu başarıyla tamamladı. Diyânet İşlerine bağlı olarak, Türkiye’nin çeşitli illerinde başta vaizlik olmak üzere uzun bir süre müftülük görevlerinde bulundu.
1980 yılında, Diyânet İşleri Başkanlığı’nın yurtdışı hizmetleri çerçevesinde Belçika’nın Gent şehrine din görevlisi olarak gitti ve burada belli bir müddet bu görevine devam etti.
Ardından Belçika Eğitim Bakanlığı tarafından, İslâm Din Dersi Öğretmenliğine atandı ve bu hizmetini aralıksız olarak 17 yıl boyunca sürdürdü. Bu tarihten sonra, vakıf çalışmalarına ağırlık verdi. Bu bağlamda 2005 tarihinde, yaşadığı Gent ken-tinde ‘Avrupa İlâhiyat Fakültesi-Gent’i kurdu.
İleri derecede Arapça, Farsça, Fransızca ve Flamanca bilen Sn. DEMİRCİOĞLU, hâlihazırda rektörlüğünü de yürüttüğü fakültede Arapça, Hadis ve Tefsir dersleri vermektedir.

MAKALE