Rabbiy İnniy Mağlubun Fensur

DİĞER VİDEO
Allah Rasulü'nün(sav) Nazarı Olsun
Hayat Dersleri
Mümine Lanet Etmeyiniz
Derinlere Dal
Hayat Dersleri-2
Mustafa Hayri Malatyavi(ks)

Her devirde başı sıkışanların ruhaniyetinden istimdat umdukları Gavs-ı Â'zâm Abdülkâdir Geylânî'nin(ks), bütün başı dertte olanlara tavsiyesidir olan duadır.

"Rabbi inniy mağlubun fensur, vecbür kalbiyel münkesir, vecmâa' şemliyel müddesir, inneke enter rahmânül muktedir; ikfiniy yâ Kâfiy fe enel abdul muftekar ve kefâ Billâhil veliyyen ve kefâ Billâhil nasıyra; inneş şirke lezûlmün aziym. Ve mallâhu yuriydü zulmen lil ibad. Fekutia dabirul kavmilleziyne zalemû, velhamdulillâhi rabbil âlemiyn."

Anlamı: "Rabbim, yenildim; behemehal yardım et-nusretinle muzaffer eyle... Parçalanmış kalbimi birleştir bütünleştir-tekleştir.örtülmüş şemlimi cem eyle.Zira sen, evet sen kesinlikle Muktedir Rahmân'sın. Bana yet, ey Kâfiy; zira ben, senin hiçbir şeyi ol'mayan kulunum. Veliyy ol'arak "Allâh" ismiyle işaret edilen yeter, Nasıyr ol'arak da "Allâh" ismiyle işaret edilen yeter. Kesinlikle şirk Aziym bir zulümdür; ve Allâh, kulları için zulüm irade etmez... Zulmeden topluluğun arkası kesilmiştir; Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allâh'a aittir.

VİDEO