Mevlid Kandili İnsanlığa Rahmettir

Gelecek Önünüzde Keşfedilmeye Hazır
Çok aziz ve pek kıymetli Müslümanlar! Müslümanlar arasında Hz. peygamberin dünyaya geldiği gece Mevlid Kandili olarak kutlanır. O yüce Allahtan bir rahmet olarak insanlığa gönderilmiştir. Bir rahmet peygamberi olarak inananların gönüllerine taht kurmuştur. Yüce yaratıcının insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi şüphesiz ki Hz. Muhammed’dir. Hz. Muhammedin ve O’nun insanlığa getirdiği evrensel mesajı rahmet olduğunu bizzat yüce Allah ifade eder. Yüce yaratıcı Rahman sıfatının gereği Hz. Muhammed (s.a.v.)’i insanlara gönderirken yeryüzünde yaşayan bütün insanların bu rahmet peygamberinden nasibini almasını murad etmiştir. İslam dini inanç ve ahlaki birbirine bağlanmış ve en güzel ahlak sahibi olarak da peygamberi tanıtmıştır. İslam peygamberi de her defasında yüksek ahlakı tamamlamak için gönderildiğini ifade eder. Hz. peygamberin hayatında davetini en çok kolaylaştıran şey kendi örnek hayatı olmuştur. Bugüne kadar da Mü’minler de Hz. peygamberin üstün ahlakını ve örnek şahsiyetini hayatlarının mihveri yapmaya çalışmalıdırlar.

Aziz Mü’minler!
Peygamber ahlakıyla ahlaklanan insanlar dünya ve ahirette kurtuluşa ererler. Onlar peygamberin peygamberliğinde hayatın zorluklarına karşı sabreder ve sahip oldukları nimetlerden dolayı Allah’a şükrederler. Hayatın sıkıntılarını yüce kitabımız Kur’an’ı kerimin ve sevgili peygamberimizin sünnetinin rehberliğinde aşarlar.

Mü’minler!
İnanç, kültür ve medeniyet hayatımızın örnek şahsiyeti Hz. peygamberi daha yakından tanımalıyız. O’nu ve getirdiği evrensel mesajı gençlere tanıtarak özümsemelerini sağlamalıyız. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in hayatını, örnek şahsiyetini tanıtan kitapları okuyarak O’nu daha yakından tanıma ve öğrendiklerimizi hayatlarımıza aktarmaya çalışmalıyız.

Aziz Mü’minler!
Bir şiirle bitirmek istiyorum.

Allah’ın Habibi Ahmet
Kullar Sana kurban olsun
Daim zikrimiz Muhammed
Diller Sana kurban olsun

Türlü cevher alıp satan
Sağ gezen mezarda yatan
Gönül bahçesinde biten
Güller sana kurban olsun

Hak yoluna giden haklı
Sır içinde sırrı saklı
Elvan elvan meyve yüklü
Dallar sana kurban olsun

Sizi çok sevenler anlar
Aşkın için yanan onlar
Sayısız haftalar günler
Yıllar Sana kurban olsun
Abdullah DEMİRCİOĞLU 30/03/2007

MAKALE