Zamanımıza Düşen Notlar

Gelecek Önünüzde Keşfedilmeye Hazır
Çoğunluğa uymak değil, Hak olana uymak en akıllı davranıştır.

- Maddenin getirdiği ağır bunalımlardan kurtulup kalp ve ruh huzuruna ermek ancak Cenâb-ı Allah'ı ﷻ çokça zikretmekle mümkün olur. 

- Tarikatların kurucuları; "Ben bir tarikat kuruyorum, bana gelin ve tabi olun" diye ortaya çıkmamışlardır. Bilakis, onlar İslâmî zühd, verâ ve takvâ ölçüleri içerisinde yaşamışlar, onların bu güzel hallerine bakıp imrenen kimseler onların etrafında hâlelenmiş ve onlara öğrenci olmuşlardır. Böylece gitgide bu halka çoğalarak ona tarikat kurucusu gözüyle bakılmış ve o isimle anılmıştır. 

- Birbirimizin yaşama hakkına, hürriyet hakkına, inancına, kısacası insanlık hukukuna riayet etmek lazımdır. Sadece insanlar değil; sair canlılar, yarı canlı ağaçlar, taş, toprak, hava ve su bizlerden incinmemelidir. Kâmil insan olmaya giden yol, bu merdivenleri tırmanmakla kâbildir. 

- Kıyamete kadar gelen bütün veliler, sevgili Peygamberimiz'in ﷺ bir mucizesidir. 

- 73 fırkaya ayrılmış bir ümmetin, "fırka-i nâciye" olarak kurtulan tek fırkasının bile birlik ve bütünlüğü söz konusu değilken, öncelikle kendisi dışındakilerle uyum sağlamaya çalışması ne kadar gariptir! 

Abdullah DEMİRCOĞLU sohbetlerinden

- Çok dikkatli olalım! Yediğimiz içtiğimiz şeylere dikkat ediyoruz, bozuk gıdaları yemiyoruz, 'eğer yersek rahatsız oluruz' diyoruz ama dinimizi kimlerden aldığımıza niçin dikkat etmiyoruz? 

- İnandığı yüce değerler sebebiyle Müslümanın başkalarını taklide asla ihtiyacı yoktur. İnsan daima en doğru ve en güzel olana talip olmalıdır.

- Zikir, fikirlerde olur. Cenab-ı Allah’ın azametini düşünmek, mahlukatın yaratılışını, güneş ve ayın hareket edişini, bunlardaki nizam ve intizamı tefekkür edip, Cenab-ı Allah’ın kudret sıfatı ile neleri yapmaya kadir olduğunu düşünmek de bir zikir sayılır.

- Mürşidim Hayri Baba (k.s.), sokaktaki garib, muhtaç kimseleri toplar, evine götürür, yemek yedirir, ikramlarda bulunurdu... Böyle babayiğit (günümüzde) nerede bulunur?!

- Salih kimseler dünyanın parlaklığına, yaldızına, gösterişine kapılmayanlardır. 'Cennetlik olmak isteyenler salih kimselerle sohbet etsin, onların nasihatlerini dinlesin' denilmiştir.

MAKALE