www.ifeg.be

Gelecek Önünüzde Keşfedilmeye Hazır
HAKKIMIZDA

IFEG'nin Oluşturulması

Avrupa Gent İslam Fakültesi 2006-2007 akademik yılında kurulmuştur. IFE-GHENT, hem Müslümanlara hem de Müslüman olmayanlara, İslam dünyasında tarihsel olarak büyüdükleri için İslami İlimlere dalma fırsatı sunmak istiyor. Açık ve hoşgörülü bir atmosferde farklı kültürler arasında karşılıklı anlayışı teşvik ederek, fakülte çağdaş 'çeşitlilik toplumumuzun' uyumlu gelişimine katkıda bulunmak istemektedir. Somut olarak, bu, diğer şeylerin yanı sıra, çeşitli etnik grupların ve İslami akımların IFE-GENT'in yönetim kurulunda, öğretim kadrosunda ve öğrenci topluluğunda temsil edildiği anlamına gelir.

IFE-GHENT, esas olarak İslam'ın geleneksel çalışma konularının temsil edildiği yoğun bir çalışma programı aracılığıyla İslam hakkındaki bilgileri genişletmek ve derinleştirmek amacıyla kurulmuştur. Öğrencileri, sosyal toplumun inşasına ve olumlu gelişimine katkıda bulunacak ölçüde teşvik etmek.


Faaliyetlerimiz

Fakültenin faaliyetleri İslami ilke ve değerlerden esinlenmiştir; öğretim ve araştırma, İslam'ın öğretilerine, çeşitli tarihsel koşullar altında detaylandırılmasına ve toplumumuzdaki gelişime özel önem vermektedir;

İkincisi, IFE-GHENT bir fakültedir. Bu, insanlığın sosyal ve entelektüel tarihi boyunca kademeli olarak gelişen ve genel kabul gören akademik kalite ve tutum ilkelerine uygun olarak açık ve eleştirel yansıma, araştırma ve diyalog için bir kurum olduğu anlamına gelir.

IFE-GENT, bilimsel kaliteyi ve akademik özgürlüğü yol gösterici ilkelerine yükseltir Örneğin, eğitim programı dini çalışmalar ('aqīdah), Kur'an tefsiri (tefsir) ve İslam hukuku (fıkıh) gibi İslami ilimleri içerir, ancak aynı zamanda felsefe ve tarih gibi konulara da uzanır. Bazı insanların İslami bir fakülte hakkında yaptığı imajın aksine, IFE-GHENT herkese açıktır.

Gent'teki Avrupa İslam Fakültesi (ifeg.be) sitesine gitmek için tıklayınız.
 

SİTELER